Edit Content

درباره ما

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز 

با ما تماس بگیرید

دیسکوپاتی گردن یا دیسک گردن چیست؟ علل، علائم و روش های درمان

دیسک گردن چیست؟

دیسکوپاتی گردن که با نام دیسک گردن هم شناخته می‌شود، یکی از علل شایع گردن درد و درد در ناحیه بازو است. این عارضه زمانی ایجاد می‌شود که یک یا چند دیسک در ستون فقرات گردن به دلیل ساییدگی و پارگی شروع به شکستن کند. این عارضه در اثر حرکات مداوم گردن بروز پیدا می‌کند. این بیماری چیزی فراتر از گردن درد است. بیماری دیسکوپاتی گردن منجر به بی‌حسی در برخی از نواحی بدن مانند بازو، دست‌ها و شانه‌ها می‌شود. این دردها منجر به ایجاد ناراحتی و تاثیر عمده‌ روی کیفیت زندگی، شغل، انجام امور روزمره و رسیدگی به امور خانواده می‌شود.

در این مقاله از وب‌سایت کلینیک درد دکتر نریمانی به بررسی چیستی این بیماری، انواع دیسکوپاتی، علائم و درمان آن، خواهیم پرداخت. همچنین در سایت دکتر نریمانی به کایفوپلاستی هم پرداخته شده است.

 

بررسی کلی از گردن و دیسکو پاتی

گردن انسان از هفت قسمت ساخته شده است که این ۷قسمت مهره خوانده می شود. این مهره ها در بین دیسک گردن قرار دارد و هنگامی که هر یک از این مهره ها آسیب ببیند فرد احساس درد می کند. گردن انسان به صورت یکپارچه ساخته نشده است اگر گردن انسان از هر یک پارچه بود و از هفت قطعه تشکیل نشده بود فرد به راحتی نمی توانست گردنش را حرکت دهد. با کمک دیسک گردن می توانیم گردن را به جلو و عقب چپ و راست و اطراف حرکت دهیم و آن را به اطراف بچرخانیم.

علائم دیسک گردن

ساختار دیسک بین مهره ای گردن به گونه ای است که از غضروف ساخته شده‌اند و از فشار هایی که به وجود می‌آید جلوگیری می کند. دیسک گردن از دو قسمت اصلی ساخته شده است که یک قسمت حلقه دیسک و قسمت دیگر هسته دیسک نامیده می شود. هسته ی گردن خاصیت ژلاتینی دارد و به شکل کروی وجود دارد و دیسک گردن همانند تایر می باشد.

قسمت لاستیک از هوا ساخته شده است به تدریج با بالا رفتن سن و انجام حرکت نادرست ممکن است ساییده شود و از هم مهره ها گسسته شود دیسک گردن انسان باعث ترک های مختلفی می شود قدرت شفابخش بسیار بالایی دارد میزان پارگی آن بسیار زیاد است. این ترک ها به صورت پیوسته و بزرگ شده اگر باشند زندگی فرد را دچار اختلال می کند. هر دیسک قسمتی ژله مانند و نرم مانند دارد با استراحت و انجام یک سری حرکات ورزشی به حالت خود برمی گردد. خاصیت ارتجاعی دیسک گردن اگر از بین برود فرد درد زیادی را احساس می کند و نمی‌تواند به راحتی گردنش را به چپ و راست بچرخانید.

 


     

    دیسکوپاتی چیست؟

    دیسک‌های گردن هم گردن را ثابت نگه می‌دارند و هم به گردن اجازه می‌دهند که به آرامی از یک طرف به سمت دیگر بچرخد و به جلو و عقب خم شود.

    با گذشت زمان، این دیسک‌ها فرسوده می‌شوند و شروع به تخریب می‌کنند. به همین دلیل فضای بین مهره‌ها باریک می‌شود و ریشه‌های عصبی فشرده می‌شوند. این فرآیند به عنوان بیماری دیسک دژنراتیو گردن یا دیسکوپاتی گردن شناخته می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد که حدود 25 درصد از افراد 40 ساله بدون علائم و 60 درصد افراد که بالای 40 سال سن دارند، به درجاتی از بیماری دژنراتیو گردن مبتلا هستند. با بدتر شدن بیماری دیسکوپاتی گردن، گردن کمتر انعطاف‌پذیر می‌شود و ممکن است فرد گردن درد و سفتی را در این ناحیه احساس کند؛ به خصوص در اواخر روز و زمانی که بیماری پیشرفت کند.

    دیسک گردن چیست؟

     

    علائم دیسکوپاتی به چه صورت است؟

    علائم دیسکوپاتی گردن از فردی به فرد دیگر متفاوت است و بسته به میزان تحلیل آب دیسک و ساییدگی استخوان‌ها روی یکدیگر، این علائم متفاوت هستند. علائم دیسکوپاتی گردن از ناراحتی خفیف ولی آزاردهنده تا دردهای ناتوان‌کننده متغیر هستند. در ادامه به علائم دیسکوپاتی گردن اشاره خواهیم کرد.

    • سوزن سوزن شدن دست، انگشتان و بازو؛
    • بی‌حسی یا ضعف در شانه و بازو؛
    • احساس دردی که از شانه به بازو منتقل می‌شود؛
    • گردن درد که شایع‌ترین علامت بیماری دیسک گردن است. این درد می‌تواند متغیر باشد و بین چند ساعت تا چند روز به طول انجامد؛
    • درد عصب که معمولا از شانه به بازو، دست یا انگشتان منتقل می‌شود. این درد تیز بوده و گاهی مانند شوک الکتریکی عمل می‌کند. درد عصبی معمولا در یک طرف بدن خود را نشان می‌دهد؛
    • کاهش درد در صورت استراحت کردن و افزایش درد در صورت فعالیت داشتن.

    علائم دیسکوپاتی گردن معمولا در فعالیت‌های روزانه مانند نگه داشتن اشیا، تایپ کردن و لباس پوشیدن اختلال ایجاد می‌کنند. اگر دردهای مذکور ناشی از دیسک دژنراتیو گردن باشند، به احتمال زیاد بین چند روز تا چند ماه به‌صورت خود به خود از بین می‌روند. اما اگر مفاصل فاست گردن درگیر شده باشند و تحلیل رفته باشند یا اینکه عصب نخاعی تحت فشار قرار گرفته باشد، چندین علامت به طور همزمان بروز پیدا کرده و با گذر زمان تشدید و مزمن می‌شوند. در ادامه به بررسی بیشتر و مطمئن تر علائم دیسکوپاتی می پردازیم.

    بررسی مطمئن علائم و نشانه های دیسک گردن

    • دیسک گردن علائم مختلفی دارد ممکن است در هر فرد یکسان نباشد. درد گردن یکی از شایع ترین بیماری ها است.
    • درد گردن از جمله دردهای مکانیکی است که با حرکت کردن و انجام یک سری حرکات وخیم تر می شود.
    • اگر فرد استراحت کند عضلات سفت می شود و فرد احساس درد زیادی می کند.
    • معمولا در این مواقع پزشک با استفاده از گردنبند های طبی به سفت شدن و درمان و از بین بردن گردن کمک می کند.
    • معمولا فتق دیسک علائم مختلفی دارد اگر دیسک بین مهره های ۵ و ۶ آسیب ببیند مشکلات زیادی را به دنبال می آورد.
    • درد فقرات را تحت فشار قرار می دهد و همچنین درد زیادی احساس می شود. درد در مهره هفتم گردن به فرد حس سوزن سوزن شدن می دهد. ممکن است انگشتان فرد سر شود.
    • درد در ریشه عصبی نفوذ دارد و ممکن است فرد احساس ضعف کند. بنابراین علائم دیسک گردن در این هفت مهره با هم متفاوت است.
    • معمولا افرادی که به دیسک گردن مبتلا می شوند به احساس سوزن سوزن شدن درد بی حسی در گردن دست و پا مبتلا می باشد معمولا افرادی که دارای دیسک گردن هستند در راه رفتن تعادل شان را از دست می‌دهد و با اختلالاتی در راه رفتن مواجه می شود این افراد همچنین ادرار و مدفوع را به راحتی کنترل نمی کند.

    اگر هر یک از علائم دیسکوپاتی گردن زیر را داشتید به پزشک مراجعه کنید!

    یکی دیگر از علائم که درد زیادی را به همراه دارد. علاائم ریشه ای هستند.

    علائم ریشه ای ممکن است به شانه و بازو انگشتان و قسمت های دیگر بدن وارد شود و فرد در قسمت های فوقانی بدنش احساس درد کند علائم ریشه ای بدین صورت است که فرد از گردن به شانه احساس درد فراوان می کند و نمی تواند حتی وسایل سبک را بلند کند.

    انتشار درد از گردن به بازو از جمله دیگر علائم دیسک گردن است فرد احساس درد زیادی می کند.

    انتشار درد از گردن به ساعد به این صورت است که فرد در اصطلاح دچار تیر کشیدن در قسمت کتف می شود درد و انگشتان دست از جمله علائم دیسک گردن است که ممکن است زندگی فرد را با اختلال روبرو کند.

     

    بررسی انواع علت دیسکوپاتی گردن یا دیسک

    شایع‌ترین و بارزترین علائم دیسکوپاتی گردن گردن درد و سفتی گردن است. هنگامی شکستگی استخوان‌های گردن روی یک یا چند اعصابی که از طناب نخاعی عبور می‌کنند فشار می‌آورند، فرد درد، بی‌حسی یا ضعف در امتداد شانه، بازو و دست خود نیز احساس می‌کند. سایر علت های دیسکوپاتی گردن شامل موارد زیر می‌شوند.

    علت دیسکوپاتی گردن

    اولین علت دیسک | سن

    دیسک گردن به دلیل سایش و پارگی بیشتر مستعد فتق است. هنگامی که ما جوان هستیم، دیسک‌های ما مقدار زیادی آب در خود دارند. اما با گذشت زمان و افزایش سن، میزان آب این دیسک‌ها کاهش می‌یابد. آب کمتر در دیسک‌ها به این معنی است که آن‌ها نمی‌توانند انعطاف‌پذیری کاملی داشته باشند. این موضوع بدان معناست که وقتی گردن خود را حرکت می‌دهید یا می‌چرخانید، احتمال پارگی دیسک یا فتق آن بیشتر می‌شود. در افراد مسن‌تر، این پارگی با وارد آمدن نیروی کم هم اتفاق می‌افتد.

    دومین علت دیسک | ژنتیک

    ژنتیک یکی از عوامل ابتلا به دیسک گردن است. این بیماری به‌طور ارثی منتقل می‌شود و افرادی که نزدیکانشان دچار دیسک گردن بوده‌اند، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند.

    سومین علت دیسک | حرکات

    برخی حرکات منجر به دیسکوپاتی گردن می‌شوند؛ از جمله حرکات ناگهانی گردن یا آسیب به این ناحیه. به طور مثال بلند کردن جسم سنگین می‌تواند منجر به تغییر حالت دیسک گردن شود. این تغییر حالت منجر به بروز تورم در ناحیه‌ی گردن می‌شود که همین موضوع منجر به درد گردن می‌شود.

    چهارمین علت دیسک | فشار

    اگر جسم سنگینی را بلند کنید یا گردن خود را خیلی سریع بچرخانید یا بپیچانید، می‌توانید به دیسک گردن خود آسیب بزنید. همچنین ضربه‌های مهلک و سنگین نظیر تصادف، پرت شدن، برخورد یک جسم سنگین به گردن و…، منجر به آسیب‌دیدگی دیسک‌های گردن و پارگی آن‌ها می‌شوند. حتی گاهی اوقات ضربه‌ی وارد شده مهلک نیست، اما همان ضربه به ناحیه حساسی از گردن وارد می‌شود. معمولا افرادی که ورزش‌های فوتبال و موج‌سواری انجام می‌دهند بیشتر در معرض خطر دیسک گردن هستند. همچنین افرادی که به مدت طولانی پشت کامپیوتر می‌نشینند، گردن خود را در وضعیت مناسبی قرار نمی‌دهند و آن را خمیده می‌کنند مستعد دیسک گردن هستند.

    پنجمین علت دیسک | بیرون‌زدگی دیسک

    بیرون‌زدگی دیسک یکی دیگر از علت‌های بوجود آمدن دیسکوپاتی گردن است. این اتفاق زمانی می‌افتد که به دیسک‌های گردن فشار وارد آید که در این صورت دیسک‌ها در جای خود حرکت می‌کنند یا بیرون می‌زنند.

     

    پارگی دیسک و دیسکو پاتی

    پارگی دیسک گردن ممکن است در اثر عوامل مختلف خود را نشان دهد. اگر هر یک از اجزای گردن دچار آسیب شود اختلالات زیادی را به دنبال می آورد. دیسک گردن ممکن است عوامل مختلفی باعث ایجاد اختلال در آنها شود.

    هنگامی که دیسک بد کار کند ساختار مولکولی آن به هم می خورد و با بالا رفتن سن دیسک گردن در اصطلاح بد کار می کند و هنگام خم و راست کردن فرد را با مشکلاتی روبرو می کند. ترک های مختلفی در دیسک به وجود می آید که فقط با استفاده از روش ام آر آی مشخص می شود.

    هنگامی که دیسک آبش را از دست بدهد خشک تر می شود. بنابراین دیسک هایی که پرآب تر باشد حرکت شان راحت تر دیسکی کردن به لایه‌های مختلف ساخته شده است. اگر هر یک از این لایه ها اندکی ضربه ببیند مشکلات زیادی را برای فرد به دنبال می‌آورد. کم تحرکی از جمله دلایل اصلی دیسک گردن است. دیسک گردن یکی از معضلات بسیار بزرگ است که توانستند بیماری های مختلف را درمان کند. کلینیک های مختلفی به از بین بردن و درمان دیسک کمر و گردن می پردازند.

     

    بررسی انواع روش های درمان دیسکوپاتی گردن

    • درمان دیسک گردن بر اساس علائمی که دارد با هم مختلف هستند. برای درمان دیسک گردن از جمله روش‌های غیر جراحی استفاده می کند که داروهای ضد التهابی می باشند. این درمان در صورتی که جراح تشخیص دهد با استفاده از لیزر و درمان با استفاده از فیزیوتراپی امکان پذیر است.
    • درمان دیسک گردن روش های مختلفی دارد.یکی از این روش ها جراحی بسته دیسک گردن است.
      تشخیص اینکه دیسک گردن با چه روشی درمان می شود به عهده پزشک متخصص و نوع شدت و ضعف درد دارد.
    • خدمات مختلف که مربوط به دیسک گردن و کمر است می تواند کمک زیادی به از بین بردن مضرات و مشکلات دیسک کمر و گردن کند.
    • دیسک کمر می تواند بر روی ستون فقرات اثر بگذارد و با بیرون زدگی آن را درمان کند.

    رمان دیسکوپاتی گردن

    درمان دیسکوپاتی گردن بسته به علت آن و شرایط بیمار متفاوت است. در ادامه به انواع درمان دیسکوپاتی گردن اشاره خواهیم کرد.

    روش درمان | فیزیوتراپی

    پزشک فیزیوتراپ با استفاده از حرکات تمرینی و کششی می‌تواند شدت درد در این ناحیه را کاهش دهد. به طور کلی افزایش قدرت و انعطاف‌پذیری گردن می‌تواند از دیسک‌ها حمایت کرده و درد این ناحیه را کاهش دهد.

    روش درمان | منیپولیشن

    فیزیوتراپیست یا متخصص کایروپراکتیک برای درمان دیسکوپاتی گردن ماهیچه‌ها و مفاصل را به آرامی دستکاری می‌کند تا درد و سفتی گردن کاهش یابد. این کار به هدف بهبود دامنه‌ی حرکتی و کاهش درد انجام می‌شود. پیش از انجام منیپولیشن، فیزیوتراپیست یا متخصص کایروپراکتیک یک معاینه‌ی فیزیکی یا مشاهده تصاویر سی تی اکسن را در نظر می‌گیرد.

    روش درمان | دارو

    در صورتی که فرد به دیسکوپاتی گردن مبتلا شود، می‌تواند داروهای بدون نسخه و ضد درد مانند استامینوفن یا داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن مصرف کند. داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی التهاب دیسک را بهبود می‌دهند و بدین طریق منجر به کاهش درد می‌شوند.

    روش درمان | تزریق دارو

    در صورتی که بیمار دردهای مزمن و زیادی را تحمل کند، پزشک از داروهای قوی مانند استروئید استفاده می‌کند. تزریق استروئید برای کاهش درد گردن و رفع التهاب ریشه آسیب دیده استفاده می‌شود. استروئید مستقیما به گردن تزریق می‌شود. همچنین پزشک ممکن است تزریق فاست گردنی را برای بیمار تجویز کند.

    روش درمان | نوروتومی عضلات فاست

     در این روش از جریان‌های الکتریکی به منظور سوزاندن اعصاب حسی و جلوگیری از ارسال سیگنال درد به مغز استفاده می‌شود. نوروتومی شامل وارد کردن سوزنی به نام کانولا به عصب‌های مورد نظر در ستون فقرات گردنی است. پس از وارد کردن کانولا، پزشک با استفاده از ارسال الکترود به عصب، حرارت را به این ناحیه منتقل می‌کند و در عملکرد اعصاب حسی اختلال ایجاد می‌کند.

    روش درمان | اصلاح سبک زندگی

    برای درمان دیسکوپاتی گردن، یکی از گزینه‌های ساده و ارزان اصلاح سبک زندگی است. بدین منظور که از انجام برخی حرکات مانند به جلو خم کردن گردن یا برخی حرکات در شنا اجتناب کنید. این کار به مدت چند روز تا چند هفته درد دیسک گردن را کاهش خواهد داد. تغذیه سالم، مصرف کافی آب و ترک سیگار همگی به سلامت دیسک گردن کمک می‌کنند.

     

    سخن پایانی

    دیسکوپاتی گردن که با نام بیماری دیسک گردن نیز معروف است، شامل بیرون‌زدگی یا جابه‌جایی مهره‌های گردن است. در این بیماری فرد مبتلا درد مزمن و شدیدی را تجربه می‌کند که با توجه به علت بوجود آمدن بیماری و شرایط بیمار، پزشک درمان‌هایی از جمله فیزیوتراپی، ورزش، تزریق استروئید و… را تجویز می‌کند. همچنین مراجعه به کلینیک‌های درد نظیر کلینیک درد دکتر نریمانی می‌تواند به تشخیص بیماری و کاهش درد کمک زیادی کند.

    دکتر نریمانی

    منبع

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *